Aspergevelouté
bereiding
-
1
Spoel alle groenten en laat ze uitlekken. Halveer de prei in de lengte en snipper grof. Pel de uien en snij ze grof. Schil de asperges met een dunschiller (bewaar de schillen), snij de asperges in grove stukken en hou de punten apart.
-
2
Stoof de prei, de ui en de aspergestukken (zonder de punten) in een klontje boter. Voeg het kruidentuiltje toe.
-
3
Kook de aspergeschillen in lichtgezouten water. Laat nog een kwartiertje van het vuur af verder garen. Zeef de aspergeschillen en schenk de bouillon bij de groenten. Laat een halfuurtje pruttelen op een zacht vuur.
-
4
Snipper de bieslook fijn. Neem het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg room en aspergepunten toe en laat nog even tot het kookpunt komen.
-
5
Serveer de soep met de gesnipperde bieslook en croutons.