Abrikozenvlaai
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Verwarm de melk en los de gist erin op. Giet het papje in het kuiltje. Kneed lichtjes. Voeg er de suiker en de boter aan toe. Doe er een snuifje zout bij en kneed 15 minuten.
-
2
Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rijzen onder een keukenhanddoek. Rol uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg er een bakvorm op, snij het deeg iets groter dan de vorm. Leg het in de ingevette en met bloem bestoven vorm. Duw goed tegen de randen.
-
3
Bestrijk de bodem met een dikke laag abrikozencompote. Snij reepjes uit de rest van het deeg en leg ze in ruitvorm op de taart. Bestrijk de randen en ruitvorm met losgeklopt ei en schuif 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.