Ravioli met zelfgemaakte pasta
bereiding
-
1
Spoel de tomaten en snij ze in stukjes.
Spoel en droog de spinazie.
Pel en hak de knoflook.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Schep de bloem in een hoopje op het werkblad en maak in het midden een kuiltje. Doe er 2 eieren en 1 eidooier, olie en wat zout in. Roer met een vork en kneed dan met de handen tot een glad deeg (voeg eventueel wat water toe). Wikkel het deeg in plasticfolie en zet 1 uur op een koele plaats.
-
3
Vermeng de ricotta met de parmezaan, het paneermeel en het ei. Breng op smaak met peper,
zout en nootmuskaat. -
4
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad dun uit in repen van 8 cm breed. Schep op 2 cm van de lange zijde om de 4 cm 1 tl van de ricottavulling. Sla er de lege kant overheen en druk goed aan rond de vulling. Steek er rondjes uit (4-5 cm diameter) of snij in vierkanten en druk de randen stevig aan.
-
5
Leg de ravioli 1 à 2 minuten in kokend water. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.
-
6
Stoof de knoflook in boter en doe er de spinazie bij. Laat slinken en laat het vocht verdampen.
-
7
Klop 2 eieren los met de room en de kaas. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
-
8
Beboter een ovenschaal.
Leg er een laagje ravioli in en daarop een laagje groenten. Schenk er wat van het roommengsel over. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, maar eindig met ravioli.
-
9
Zet 30 minuten in de oven.
Voorbereiding