Kalkoenballetjes met ravioli en romanesco
bereiding
-
1
Snipper 1 sjalot fijn. Ris de takjes van de citroentijm. Meng het gehakt met de gesnipperde sjalot, de citroentijm, het paneermeel en het amandelpoeder. Meng alles goed onder elkaar en vorm er balletjes van. Bak de balletjes krokant in boter.
-
2
Verdeel de romanesco in roosjes. Blancheer ze in gezouten water gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken. Kook de ravioli ondertussen in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Snipper ook de andere sjalot fijn en fruit ze aan in een pannetje. Voeg de gevogeltebouillon toe en laat het geheel tot de helft inkoken. Voeg de room en wat van het citroensap toe en bind de saus met maïszetmeel. Kruid met peper en zout en voeg al roerend 2 eetlepels geraspte parmezaan toe. Schuim de saus net voor serveren op met een staafmixer.