Recept

Kip marsala met kruidenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met heerlijk sausje

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar. Pureer ze met de melk en boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de groene kruiden door.

  2. 2

    Kook de boontjes beetgaar, laat schrikken onder ijskoud water en uitlekken. Stoof ze kort in boter, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Roerbak ze bruin in boter. Schep ze uit de pan en hou apart.

  4. 4

    Fruit in dezelfde pan de knoflook glazig. Strooi er de bloem bij en bak even mee. Blus met de marsala en laat inkoken. Doe er de peperkorrels bij en overgiet met de bouillon. Laat 5 minuten koken. Doe de champignons bij de saus en laat verwarmen.

  5. 5

    Neem de pan van het vuur af en klop er enkele klontjes koude boter door. Kruid met zout.

  6. 6

    Kruid de kip met peper en zout. Bak ze goudbruin. Serveer ze met de kruidenpuree, de boontjes en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!