Recept

Kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ideale maaltijd voor als je kookt voor 1 persoon. Tip van Loïc: “Het allerbelangrijkste aan een gepocheerd eitje: het ei moet kraakvers zijn.”

bereiding
  1. 1

    Schil en snij de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Spoel de groene kruiden en snipper ze fijn. Voeg de verse kruiden toe aan de puree.

  3. 3

    Doe een bodempje azijn in een tas. Vul tot 2/3 met net gekookt water. Doe het ei in de tas en zet 1 minuut in de microgolfoven op 600 watt. Laat het eitje uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Serveer de kruidenpuree met het gepocheerde ei en bestrooi met grijze garnalen. Werk af met een takje dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!