Recept

Rosbief met groentekrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk mals stukje vlees

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 300°C. Bestrijk het vlees met boter en leg het in een ingevette ovenschaal. Laat het 15 minuten korsten in de oven.

  2. 2

    Voeg 2 el water toe, verlaag de temperatuur tot 200°C en laat nog 15 minuten braden. Kruid het vlees met peper en zout en laat nog 15 tot 25 minuten verder braden.

  3. 3

    Blancheer het witloof en de boontjes kort en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Leg alle groenten op een ingevette ovenschaal. Bestrooi de snijkant van de tomaten met paneermeel. Verdeel wat klontjes boter over de groenten en kruid met peper en zout. Schuif witloof en tomaten de laatste 15 minuten mee in de oven, de boontjes de laatste 5 minuten.

  4. 4

    Laat het vlees 10 minuten rusten en snij in heel fijne plakken. Maak de aanbakresten los met water en bind de saus met maïszetmeel.

  5. 5

    Serveer het vlees met de groentekrans en kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief met groentekrans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!