Rog met bruine boter
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Pureer met melk en boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de rogvleugels en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een flinke klont boter in een braadpan met anti-aanbaklaag en bak de rog goudbruin.
-
3
Haal de rogvleugels uit de braadpan en leg ze in een beboterde ovenschaal. Laat nog 5 minuten verder garen in de oven.
-
4
Snipper de peterselie fijn. Smelt een extra klont boter in de braadpan waarin je de rogvleugels gebakken hebt. Blus de pan met het sap van de citroen en strooi er wat peterselie over.
-
5
Serveer de rogvleugels met de aardappelpuree en giet er wat van de botersaus over.