Recept

Rogvleugel met krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heel fijn stuk vis zonder graten, klassiek bereid met een zalige botersaus met kappertjes: niet voor niks voor veel mensen een favoriet!

Tips!

• Rog is een vrijwel vetloze vis met een zachte, delicate textuur en een aparte smaak. Een echte delicatesse! Eet rog altijd kraakvers, het liefst op de dag van aankoop. De vinnen aan de zijkant moeten voor het bakken wel worden afgeknipt. Vraag aan je vishandelaar om de rogvleugels panklaar te maken.

• Gebruik een tang (en geen vork) om de rog te bakken en uit de pan te halen. Zo heb je ’m stevig vast en beschadig je de vis niet.

bereiding
  1. 1

    Snij de citroen in twee. Schil de krieltjes en stoom of kook ze beetgaar.

  2. 2

    Verhit een goede scheut olijfolie en bak de rogvleugels kort aan. Voeg de boter toe en overschep de rogvleugels regelmatig met de boter. Kruid de vis met peper en zout en bak tot ze gaar en licht goudbruin zijn.

  3. 3

    Haal de vis uit de pan, blus de pan met het sap van 1/2 citroen en voeg de kappertjes toe.

  4. 4

    Serveer de rogvleugels met de saus uit de pan en de krieltjes, werk ze af met de fijngehakte peterselie en geef er nog een partje citroen bij. Lekker met kropsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rogvleugel met krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!