Cannelloni met witloof, ham en edammer
bereiding
-
1
Maak het witloof schoon en snipper het fijn.
Pel en snipper de ui.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Fruit de ui glazig in wat olijfolie. Doe er het witloof bij en een snuifje suiker. Laat 45 minuten zacht stoven.
-
3
Smelt de boter, roer er de bloem door en laat even sudderen. Schenk er dan langzaam de melk en de room bij, en roer tot de saus indikt. Laat even doorkoken. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hou 1/3 ervan apart en vermeng de rest met het witloof.
-
4
Dompel de lasagnevellen 3 minuten in kokend water, laat uitlekken.
Bestrijk elk vel aan één kant met olie en leg er een plakje ham op. Lepel er het witloof over en rol op. -
5
Schik de cannelloni in een ingevette ovenschaal. Schep er de rest van de saus over. Bestrooi met de kaas en zet 10 à 15 minuten in de oven.
Voorbereiding