Recept

Rougette Ovenkaaskroketten met ham en vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel en lekker

bereiding
  1. 1

    Maak een roux door de boter te smelten en er de bloem door te roeren. Laat het even indikken, maar blijf wel roeren. Laat de roux afkoelen.

  2. 2

    Haal de Rougette® Ovenkaas uit de verpakking, snij de korst er een beetje af en snij hem in stukken. Snij de ham en de vijgen in kleine blokjes.

  3. 3

    Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng de roux al roerend met een klopper onder de kokende melk. Laat de saus even doorkoken (blijf eventueel door roeren om verbranden te vermijden). Het moet een dikke bechamelsaus zijn, eventueel bijbinden met extra roux.

  4. 4

    Zet het vuur af en meng de in stukken gesneden kaas, de vijgen en de ham er door. Doe het mengsel in een geoliede schaal. Laat afkoelen en een nacht in de koelkast rusten. Snij de kaasmassa in vierkantjes en paneer ze door ze eerst door bloem, dan door de losgeklopte en met peper en zout gekruide eiwitten en dan door de paneermeel te halen.

  5. 5

    Bak de kroketten in frituurolie op 180 °C. Serveer met een stukje ham en enkele vijgen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rougette Ovenkaaskroketten met ham en vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!