Recept

Aspergesoep met krokante ham en een gepocheerd eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aspergesoep is al feestelijk... maar de ham en het eitje maken het helemaal af!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de asperges, ­verwijder de harde onderkant en snij de asperges in gelijke stukken. Hou de aspergetoppen aan de kant. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Stoof de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de aspergestukken toe en bak ze kort mee. Giet er de groentebouillon en de melk bij. Breng alles aan de kook en laat de soep op een zacht vuur sudderen tot de ­asperges gaar zijn.

  3. 3

    Blancheer ondertussen de ­aspergepunten in lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn.

  4. 4

    Leg de plakjes ham naast ­elkaar op een met bakpapier ­beklede bakplaat en bak ze 10 minuten krokant in de oven. ­Pocheer de eitjes één voor één in ruim water met een scheut azijn.

  5. 5

    Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de aspergesoep in ­kommen. Werk ze af met de ­aspergepunten, een gepocheerd ei, een plakje krokante ham en de peterselie.-

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesoep met krokante ham en een gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!