Torentje van tomaat en kruiden
bereiding
-
1
Roer een vinaigrette van het limoensap, de olijfolie, de mosterd, een snuifje, suiker, peper en zout.
-
2
Snipper de ui. Vermeng hem met de peterselie en de limoenschil.
-
3
Vermeng de sla met 2 el van de vinaigrette. Meng de rest van de vinaigrette door de kruidenmix.
-
4
Snij de tomaten horizontaal in plakken. Schep op elk plakje van de kruidenmix en zet de plakjes weer mooi op elkaar.
-
5
Verdeel de sla over de borden en schik er de tomatentorentjes op.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- vleestomaten (liefst coeur de boeuf)4
- rode ui1
- gemengde sla100 g
- suiker
- mosterd1 tl
- limoensap3 el
- olijfolie8 el
- limoenschil (geraspte)1
- bladpeterselie (gehakte)2 el
- koriander (gehakte)2 el
- zout
- peper