Mosterdsteak met groentemix
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien, stoof ze glazig in boter en laat ze afkoelen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in de lengte doormidden.
-
2
Schil de wortelen, snij ze in staafjes en blancheer ze 4 minuten. Doe er de lente-uitjes bij en blancheer nog 2 minuten. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
-
3
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
4
Kruid de steaks met peper en bak ze in boter, 2 minuten aan elke kant. Kruid met zout en leg ze op een bakplaat. Meng het ei met de helft van de mosterd, de gestoofde ui, het paneermeel en de kaas. Bestrijk er de steaks mee. Bak ze nog 7 minuten verder in de oven.
-
5
Doe de rest van de mosterd met de tomatenpuree in de pan van het vlees en roer de aanbaksels los. Giet er de room bij en laat opkoken. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte.
-
6
Stoof intussen de wortelen en lente-ui kort in wat boter. Kruid met peper en zout. Serveer de steak met de groenten en de saus.