Eendenborst met notenkorst
bereiding
-
1
Zet de oven voor op 160°C.
-
2
Snij het eendenvel ruitvormig in. Kruid met peper en zout. Bak het vlees, zonder vetstof in een hete pan, 5 minuten op de velkant. Schroei de andere kant dicht. Leg in een bakblik, bestrooi met amandelpoeder en amandelschilfers. Zet 25 min. in de oven.
-
3
Wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten. Giet het vet uit het blik, doe er de bouillon in en roer goed. Kruid met peper en zout.
-
4
Splits de eieren. Meng de dooiers met de melk, de bloem en de kaas. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. Bak van het beslag 4 pannenkoeken in olie.
-
5
Stoof de worteltjes in boter. Kruid met peper en zout. Giet er 2 el water bij, dek af en laat 5 min. garen. Bestrooi met de suiker en laat karameliseren. Verdeel alles over 4 borden.