Eendenborst in rodewijnsaus
bereiding
-
1
Pel de uien en snij ze in dunne reepjes. Stoof ze glazig in een pan met olie. Bestrooi met suiker, laat lichtjes karamelliseren en blus met de rode wijn. Voeg de laurier, kruidnagel, kaneel, tijm en rozemarijn toe, kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon. Laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
-
2
Snij het vel van de eendenborst en snij het in stukjes. Leg het vlees in de saus en laat 10 minuten pocheren.
-
3
Maak de bloemkool schoon en snij ze in kleine roosjes. Bak de stukjes eendenvel krokant in een pan zonder extra vetstof. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak enkele minuten. Voeg wanneer ze bijna gaar zijn 2 el boter toe. Laat even goed opschuimen, breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.
-
4
Haal de eendenborst uit de saus, verpak in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Giet de saus door een zeef.
-
5
Verdeel de uienreepjes en de bloemkoolroosjes over verwarmde borden. Snij de eend in plakjes en verdeel over de borden, nappeer met de saus en werk af met verse kruiden.