Aardappel-knolseldergratin met truffelolie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met een gehalveerd teentje knoflook.
-
2
Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in flinterdunne plakjes en meng ze met de tijm. Doe ze in de ovenschaal.
-
3
Roer de eidooiers los met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk goed aan. Dek af met bakpapier en zet 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat afkoelen.
-
4
Een halfuur voor je de gratin serveert: verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gratin in stukken en leg ze op een bak - plaat op bakpapier. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met truffelolie en tijm.