Pot-au-feu
bereiding
-
1
Leg de schenkel en ossenstaart in een soeppan. Overgiet met koud water tot het vlees onderstaat. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Neem het vlees uit het water en laat uitlekken. Giet het water weg en maak de pan schoon.
-
2
Leg nu het soepvlees en het kruidentuiltje in de pan en zet onder water. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen; schuim regelmatig af.
-
3
Schil de wortelen en raapjes en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij in stukken. Pel de uien en prik er de kruidnagels in.
-
4
Doe na 1 uur koken de schenkel en ossenstaart bij het soepvlees. Voeg opnieuw water toe tot alles onderstaat en breng aan de kook. Doe de prei, uien, peperkorrels en 2 el grof zout erbij. Laat 2 uur sudderen.
-
5
Voeg de wortelen en raapjes toe en laat nog 1 uur zachtjes koken. Serveer met gekookte aardappelen.