Moussaka met bechamelsaus
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Snij de aardappelen, aubergine, courgettes en tomaat in plakjes. Snipper de ui.
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Vermeng de room met de knoflook, peper en zout. Beboter een ovenschaal. Schik er de aardappelen in. Schenk er de room over.
-
3
Bak de courgettes en aubergine even in olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over de aardappelen.
-
4
Stoof de ui in olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Verdeel het vlees over de groenten.
-
5
Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat 1 minuutje verhitten. Roer er dan beetje bij beetje de melk door en laat even doorkoken. Roer er de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Schep de saus over het vlees. Leg er schijfjes tomaat op en bestrooi met rozemarijn en feta. Zet 40 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven.
Voorbereiding