Recept

Moussaka met bechamelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Griekse ovenschotel smaakt op een warme zomerdag altijd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snij de aardappelen, aubergine, courgettes en tomaat in plakjes. Snipper de ui.

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Vermeng de room met de knoflook, peper en zout. Beboter een ovenschaal. Schik er de aardappelen in. Schenk er de room over. 

  3. 3

    Bak de courgettes en aubergine even in olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over de aardappelen. 

  4. 4

    Stoof de ui in olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Verdeel het vlees over de groenten. 

  5. 5

    Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat 1 minuutje verhitten. Roer er dan beetje bij beetje de melk door en laat even doorkoken. Roer er de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. 6

    Schep de saus over het vlees. Leg er schijfjes tomaat op en bestrooi met rozemarijn en feta. Zet 40 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moussaka met bechamelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!