Steak met Provençaalse saus en frietjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Frituur ze 5 minuten voor, op 140°C. Laat afkoelen.
-
2
Spoel en scheur de sla. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Maak de paprika's schoon en snij in blokjes.
-
3
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Doe er de paprikablokjes bij en laat kort meestoven. Doe er de tomaten uit blik en de laurier bij. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper, zout en eventueel wat suiker. Laat in 30 minuten gaar stoven.
-
4
Klop een vinaigrette van 6 el olijfolie en de azijn. Kruid met peper en zout. Meng met de tomaten en de sla.
-
5
Kruid de steaks met peper en zout en bak ze naar smaak. Bak de frieten goudbruin op 180°C. Serveer ze met de steak, de groentesaus en de salade.