Recept

Gevuld varkenshaasje met champignonsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker doordeweeks

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Boen de aardappelen schoon. Kook ze 10 minuten in de schil en laat afkoelen. Snij ze in blokjes en bak ze in boter. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Snij de varkenshaasjes in de lengte op en tot een grote lap. Beleg ze met kaas en ham, rol op en bind vast met keukentouw.

  3. 3

    Bak het vlees aan in boter en leg ze in een beboterde ovenschaal. Schuif 15 à 20 minuten in de oven. Blus de pan met de bouillon en laat flink inkoken.

  4. 4

    Bak de champignons in boter. Doe ze samen met de room bij de bouillon en laat nog even koken. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Maak het witloof schoon en snij het in de lengte doormidden. Stoof het aan in boter. Bestrooi met peper, zout en eventueel wat suiker. Dek af en laat verder garen.

  6. 6

    Serveer het varkenshaasje in plakken, met de aardappelen, het witloof en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevuld varkenshaasje met champignonsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!