Gevuld varkenshaasje met champignonsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Boen de aardappelen schoon. Kook ze 10 minuten in de schil en laat afkoelen. Snij ze in blokjes en bak ze in boter. Kruid met peper en zout.
-
2
Snij de varkenshaasjes in de lengte op en tot een grote lap. Beleg ze met kaas en ham, rol op en bind vast met keukentouw.
-
3
Bak het vlees aan in boter en leg ze in een beboterde ovenschaal. Schuif 15 à 20 minuten in de oven. Blus de pan met de bouillon en laat flink inkoken.
-
4
Bak de champignons in boter. Doe ze samen met de room bij de bouillon en laat nog even koken. Kruid met peper en zout.
-
5
Maak het witloof schoon en snij het in de lengte doormidden. Stoof het aan in boter. Bestrooi met peper, zout en eventueel wat suiker. Dek af en laat verder garen.
-
6
Serveer het varkenshaasje in plakken, met de aardappelen, het witloof en de saus.