Karamelcrème met pistache
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
2
Schraap het vanillemerg bij de melk. Leg er het stokje bij en breng aan de kook. Laat - van het vuur af - 10 minuten trekken.
-
3
Verwarm de suiker samen met 2 el water: roer niet, maar beweeg de pan af en toe heen en weer, tot de karamel goudkleurig wordt. Neem van het vuur af. Roer er met een houten lepel 3 el water en de gezouten boter door.
-
4
Klop het ei schuimig met de dooiers en poedersuiker.
-
5
Vis het vanillestokje uit de melk. Giet er de karamel bij en breng aan de kook. Klop door de eiermassa.
-
6
Verdeel de crème over 4 beboterde schaaltjes en zet 30 minuten in de oven. Laat wat afkoelen en zet nog 2 uur in de koelkast. Bestrooi met de pistaches.