Recept

Karamelcrème met pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete verleider

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Schraap het vanillemerg bij de melk. Leg er het stokje bij en breng aan de kook. Laat - van het vuur af - 10 minuten trekken.

  3. 3

    Verwarm de suiker samen met 2 el water: roer niet, maar beweeg de pan af en toe heen en weer, tot de karamel goudkleurig wordt. Neem van het vuur af. Roer er met een houten lepel 3 el water en de gezouten boter door.

  4. 4

    Klop het ei schuimig met de dooiers en poedersuiker.

  5. 5

    Vis het vanillestokje uit de melk. Giet er de karamel bij en breng aan de kook. Klop door de eiermassa.

  6. 6

    Verdeel de crème over 4 beboterde schaaltjes en zet 30 minuten in de oven. Laat wat afkoelen en zet nog 2 uur in de koelkast. Bestrooi met de pistaches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Karamelcrème met pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!