Recept

Tartiflette (3)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winters warm

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Pel de uien en snipper ze.

  2. 2

    Verhit de olie in een pan. Bak daarin de uien glazig. Voeg de spekjes toe en bak verder tot de uien en het spek goudbruin zijn.

  3. 3

    Laat de ovengrill goed heet worden.

  4. 4

    Snij de kaas in plakjes. Plet de peperkorrels. Giet de aardappelen af en pel ze. Snij ze in dikke plakken.

  5. 5

    Stel de tartiflette samen: leg afwisselend een laag aardappelen, een beetue ui-spek-mengsel en enkele plakjes kaas op elkaar; eindig in elk geval met plakjes kaas. Laat gratineren onder de ovengrill en serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tartiflette (3)

Ingrediënten voor

4 personen
  • vastkokende aardappelen1 kg
  • reblochon350 g
  • spekblokjes100 g
  • uien2
  • witte peperkorrels½ kl
  • olie2 el
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!