Tartiflette op z'n Belgisch
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en plet de knoflook. Maak het witloof schoon en snij het in partjes. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes van 3 mm. Kruid de aardappelplakjes met peper, zout en nootmuskaat. Snij de hervekaas in plakjes.
-
2
Verhit een klontje boter en stoof de ui, de knoflook en het witloof zacht. Voeg het bier toe en laat 2 minuten inkoken.
-
3
Kruid de room met nootmuskaat, peper en zout. Leg in een ingevette ovenschaal laagjes aardappel, gebakken ui, witloof en plakjes ham. Giet het vocht uit de pan samen met de room in de ovenschaal en beleg met plakken hervekaas.
-
4
Bak de tartiflettte 45 minuten in de oven of tot de aardappelen zacht zijn. Dek de schaal af als de kaas te bruin wordt.