Prei-ricottataartje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het bladerdeeg ontdooien.
-
2
Rol het deeg een beetje uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snij uit elk vel 4 even grote vierkanten. Leg telkens 2 vierkanten op elkaar, op een bakplaat met bakpapier.
-
3
Maak de prei goed schoon en snij hem in dunne ringen.
-
4
Klop het ei los met de zure room. Kruid met flink wat nootmuskaat, peper en zout. Schep op elk deegvierkant 1 à 2 el crème. Strijk uit tot op 1 à 2 cm van de randen.
-
5
Verdeel de preiringetjes over de crème en bestrooi met de tijmblaadjes. Verkruimel de ricotta over de prei. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes in 25 à 30 min goudbruin. Serveer lauwwarm met een groene salade.