Gestoofde ossenstaart met aardappelpuree
bereiding
-
1
Schil de wortelen en de selder. Pel de uien. Spoel de tomaten. Snij alle groenten in grove stukken.
-
2
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken ossenstaart rondom op hoog vuur bruin. Voeg de wortelen, selder en uien toe en laat even meestoven. Voeg de tomaten toe.
-
3
Blus met de porto en de rode wijn. Overgiet met de helft van de bouillon. Laat onder deksel 2 uur stoven op een zacht vuurtje. Voeg na 1,5 uur de kruiden en specerijen toe.
-
4
Als de ossenstaart gaar is, haal het vlees dan uit de saus en hou het warm. Zeef de saus. Laat ze naar smaak nog wat inkoken of voeg indien nodig wat extra vocht toe. Breng op smaak met madera, peper en zout en leg het vlees weer in de pan met saus.
-
5
Bestrooi het vlees met peterselie en serveer. Lekker met aardappelpuree.