Tomatenhamburger
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor op 200°C.
-
2
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Doe er het gehakt, de worcestersaus en wat peper en zout bij. Kneed goed door. Vorm 4 hamburgers en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
-
3
Verhit 1 el olie in een pan en bak er de ui 2 minuten in aan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Snij de tomaten horizontaal doormidden. Bedek een ovenplaat met aluminiumfolie en leg er de halve stukken tomaat op. Zet 5 minuten onder de grill.
-
5
Bak de hamburgers 3 minuten aan elke kant in de rest van de olie. Kruid met peper en zout.
-
6
Haal de tomaten uit de oven en leg ze op een schotel. Leg op de onderste helft van elke tomaat wat sla, een hamburger, een sneetje kaas en wat ui. Zet het hoedje van de tomaten erop en zet nog 1 minuut in de oven zodat de kaas kan smelten.
-
7
Bestrooi met wat fleur de sel en serveer.