Pastei van bloedworst en appel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Smelt wat boter in een pan en voeg de ui toe. Kruid met peper en laat goudgeel kleuren.
-
3
Spoel de appelen en snij ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij elk kwart nog eens in drie stukjes. Smelt wat boter in een kleine pan en laat de appelen op middelhoog vuur kleuren. Zet aan de kant.
-
4
Snij de bloedworst in dikke plakken.
-
5
Vet 4 ovenvaste schaaltjes in met boter. Leg wat ui op de bodem en leg er vervolgens de appel en de bloedworst op. Kruid met peper.
-
6
Rol het bladerdeeg uit en snij er 4 cirkels uit, die net iets groter zijn dan de diameter van de schaaltjes. Bevochtig de randen en leg het deeg op de schaaltjes. Duw de randen goed aan.
-
7
Meng het eigeel met een mespunt zout en bestrijk er het bladerdeeg mee. Zet 10 minuten in de koelkast.
-
8
Zet 15 minuten in de oven en serveer meteen.