Veggieburger met kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze in de oven en laat 50 minuten garen.
-
2
Hak de kikkererwten en maïs grof in de blender. Meng ze met 4 el paneermeel, de lente-ui, de paprika, het kerriepoeder, wat cayennepeper, peper en zout. Laat 10 minuten rusten.
-
3
Vorm van het mengsel 4 burgers. Wentel ze door de rest van het paneermeel en laat ze een halfuur rusten in de koelkast.
-
4
Snij de aardappelen open en verdeel er gorgonzola over. Zet nog 10 minuten in de oven.
-
5
Bak de hamburgers goudbruin. Fruit de uiringen zacht in olie.
-
6
Beleg de broodjes met sla, een burger en gebakken ui. Geef er gorgonzola-aardappelen en zelfgemaakte ketchup bij.