Recept

Veggieburger met kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk en gezond!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze in de oven en laat 50 minuten garen.

  2. 2

    Hak de kikkererwten en maïs grof in de blender. Meng ze met 4 el paneermeel, de lente-ui, de paprika, het kerriepoeder, wat cayennepeper, peper en zout. Laat 10 minuten rusten.

  3. 3

    Vorm van het mengsel 4 burgers. Wentel ze door de rest van het paneermeel en laat ze een halfuur rusten in de koelkast.

  4. 4

    Snij de aardappelen open en verdeel er gorgonzola over. Zet nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Bak de hamburgers goudbruin. Fruit de uiringen zacht in olie.

  6. 6

    Beleg de broodjes met sla, een burger en gebakken ui. Geef er gorgonzola-aardappelen en zelfgemaakte ketchup bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Veggieburger met kikkererwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!