Veggieburger met gegrilde aubergine en kaas
bereiding
-
1
Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Verdeel de broccoli in roosjes. Meng voor de burgers in een keukenrobot alle ingrediënten, behalve het paneermeel, en mix tot een stevige pasta. Meng de helft van het paneermeel erdoor. Voeg eventueel wat extra toe als het mengsel te nat is.
-
2
Doe de rest van het paneermeel in een schaal of diep bord. Maak met een ijsschep bollen. Druk de bollen wat plat, vorm er burgers van en rol ze door het paneermeel. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
3
Gril de burgers 3 minuten per kant en laat ze doorwarmen aan de zijkant van de barbecue.
-
4
Snij de aubergine in plakken, bestrijk met olijfolie en gril 2 minuten per kant. Gril ook de halloumi 2 minuten per kant en de tomatenschijven kort aan beide kanten. Halveer de broodjes en rooster tot de binnenkant krokant is.
-
5
Lepel wat ceasardressing op de onderste helft van elk broodje, beleg met wat veldsla, een burger, enkele schijfjes tomaat en aubergine, en een plakje halloumi. Bestrooi met de pitten en lepel er nog wat dressing bij.