Hartjestaartjes met vulling van choco-hazelnoot
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten, behalve het water, in de keukenrobot tot een kruimelige massa.
-
2
Voeg het water toe en kneed tot een stevige massa (niet te lang kneden).
-
3
Pak het deeg in folie in en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg dun uit en leg het in individuele taartvormpjes. Snij het overtollige deeg weg, maar hou het apart.
-
5
Leg een stuk bakpapier in de vormpjes en vul met droge rijst. Zet de vormpjes 15 minuten in de oven.
-
6
Meng ondertussen de rest van het deeg met de kaneel en een beetje rode kleurgel. Rol dun uit en snij of steek er met een vormpje hartjes uit.
-
7
Haal het bakpapier en de rijst uit de vormpjes en laat nog 10 tot 15 minuten verder bakken, samen met de hartjes van het restdeeg. Laat afkoelen.
-
8
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze donkerbruin in de oven, in 15 minuten.`
-
9
Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf tot alle noten gepeld zijn.
-
10
Smelt de chocolade au bain-marie in een kom.
-
11
Hak de hazelnoten in een keukenrobot tot een pasta. Voeg olie, suiker, cacaopoeder en vanille toe en meng goed.
-
12
Giet er ten slotte de gesmolten chocolade bij en blijf mengen tot een gladde massa.
-
13
Giet het mengsel in de afgekoelde taartvormpjes. Leg er de kaneelhartjes bovenop en laat afkoelen.
Voor de taartbodems
Voor de vulling