Recept

Hartjestaartjes met vulling van choco-hazelnoot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoet pleziertje

bereiding

    Voor de taartbodems

  1. 1

    Meng alle ingrediënten, behalve het water, in de keukenrobot tot een kruimelige massa.

  2. 2

    Voeg het water toe en kneed tot een stevige massa (niet te lang kneden).

  3. 3

    Pak het deeg in folie in en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg dun uit en leg het in individuele taartvormpjes. Snij het overtollige deeg weg, maar hou het apart.

  5. 5

    Leg een stuk bakpapier in de vormpjes en vul met droge rijst. Zet de vormpjes 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Meng ondertussen de rest van het deeg met de kaneel en een beetje rode kleurgel. Rol dun uit en snij of steek er met een vormpje hartjes uit.

  7. 7

    Haal het bakpapier en de rijst uit de vormpjes en laat nog 10 tot 15 minuten verder bakken, samen met de hartjes van het restdeeg. Laat afkoelen.

  8. Voor de vulling

  9. 8

    Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze donkerbruin in de oven, in 15 minuten.`

  10. 9

    Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf tot alle noten gepeld zijn.

  11. 10

    Smelt de chocolade au bain-marie in een kom.

  12. 11

    Hak de hazelnoten in een keukenrobot tot een pasta. Voeg olie, suiker, cacaopoeder en vanille toe en meng goed.

  13. 12

    Giet er ten slotte de gesmolten chocolade bij en blijf mengen tot een gladde massa.

  14. 13

    Giet het mengsel in de afgekoelde taartvormpjes. Leg er de kaneelhartjes bovenop en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartjestaartjes met vulling van choco-hazelnoot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!