Pittige maaltijdsoep met pompoen en vis
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Snij de ui in ringen, de pompoen en paprika in blokjes. Snipper de chilipeper, zonder de zaadjes. Kneus de stengel citroengras.
-
2
Verwarm in een pan 2 el olie. Voeg de currypasta, chilipeper en ui toe, en roerbak even. Blus met de bouillon en de kokosmelk.
-
3
Doe er de pompoen bij, de paprika, het citroengras, de suiker en een snuifje zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten garen, tot de groenten zacht zijn.
-
4
Snij de vis in blokjes en doe ‘m bij de soep. Roer er de room door en laat nog 5 minuten garen. Verwijder de stengel citroengras. Bind de soep eventueel met wat maïszetmeel.
-
5
Verdeel de spinazie over 4 kommetjes en schenk er de hete soep over. Werk af met een plukje groen.