Maaltijdsoep met balletjes, letterspaghetti en pompoen
bereiding
-
1
Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Spoel de prei en de selder en snij in fijne ringen. Maak de wortelen schoon en snij in fijne ringen. Breng het rundergehakt op smaak met paprikapoeder, peper en zout en rol er balletjes van.
-
2
Verhit olijfolie in een soepketel en fruit er de rode ui, de knoflook, de wortelen, de selder en het preiwit in aan. Laat 5 minuten op een zacht vuur stoven. Voeg de pompoenblokjes toe, verkruimel er de bouillon bij en leng aan met water tot de groenten onder staan. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
3
Voeg nog 750 milliliter extra water, de alfabetspaghetti en de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen tot de balletjes komen bovendrijven en de pasta gaar is.
-
4
Verdeel de soep over diepe borden en werk af met geraspte parmezaan.