Recept

Chocoladegebakjes met slagroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocoladedessert

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Verwarm de room tot net onder het kookpunt.

  3. 3

    Leg de chocolade in een kom en giet er de warme room over. Roer tot de chocolade gesmolten is en je een gladde massa krijgt.

  4. 4

    Klop in een andere kom het ei, de eidooiers en de suiker lichtjes op.

  5. 5

    Giet de chocoladeroom bij het eimengsel en roer goed door.

  6. 6

    Giet het mengsel in kleine ovenschaaltjes en zet ze in een diepe bakplaat, in een bodempje van 1 cm warm water.

  7. 7

    Bedek met zilverpapier en zet 1 uur in de oven.

  8. 8

    Laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast.

  9. 9

    Serveer met een toefje roze slagroom en werk af met wat gezeefd cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!