Zachte chocoladetaart met choco-kaasglazuur
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Klop met de mixer of de keukenrobot de gesmolten boter met de suiker tot een romige massa. Klop de eieren los en vermeng ze met het boter-suikermengsel.
-
3
Strooi er de gezeefde bloem en het gezeefd cacaopoeder bij. Voeg er de melk aan toe. Roer goed glad.
-
4
Verdeel het beslag over twee ingevette en met bloem bestrooide bakvormen van 22 cm. Bak de biscuits 15 à 20 minuten in de oven op 180 °C. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, leg ze dan op een rooster.
-
5
Roer de zachte boter met de kaas en de bloemsuiker tot een glad mengsel. Voeg er het gezeefde cacaopoeder aan toe. Roer weer mooi glad.
-
6
Strijk drievierde van de botercrème uit op een biscuit. Leg de tweede biscuit erop. Bestrijk de randen en de bovenkant met de rest van de botercrème. Werk af met de chocoladekrullen. Zet in de koelkast.
Voorbereiding