Recept

Meringue met mango-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris dessert

bereiding
  1. 1

    zet de oven op 80°C. Leg bakpapier op een bakplaat.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. doe er geleidelijk aan de kristalsuiker bij. spuit op het bakblik 4 taartjes van 7 cm diameter. zet in de oven en laat 2.30 uur drogen. zet de temperatuur op 220°C en laat nog 3 minuten kleuren. Laat afkoelen.

  3. 3

    schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het in blokjes. meng 2 el ervan met het citroensap. pureer de rest.

  4. 4

    splits de eieren. Klop de dooiers met de poedersuiker schuimig in een warmwaterbad. zet de kom in koud water en klop nog even verder. Hou apart.

  5. 5

    Klop de room stijf en meng met de mangopuree. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. zet 4 uur in de vriezer.

  6. 6

    verdeel de meringues over de borden. schep er een bolletje ijs op en werk af met mango en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Meringue met mango-ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!