Gekookte runderbouilli met groenten
bereiding
-
1
Maak de selder, 1 wortel en 1 prei schoon. Snij ze in grove stukken. Pel de uien en halveer ze. Breng 2 l water aan de kook met de azijn en wat zout. Doe er de gepelde teentjes knoflook, de prei, selder, wortel, laurier, peperkorrels en jeneverbessen bij. Leg het rundvlees erin en zorg ervoor dat het onderstaat. Laat 1 uur en 30 minuten sudderen op zacht vuur.
-
2
Schil de overige wortelen, pastinaak en koolrabi’s en snij ze in dunne reepjes. Maak de resterende prei schoon en snij hem in lange dunne repen. Verhit de olie in een pan en fruit daarin de groenten. Kruid met peper en zout, giet er 2 el van het kookvocht van het vlees bij en laat 10 à 15 minuten rustig sudderen.
-
3
Haal het vlees uit het kookvocht en snij het in plakken. Serveer met de groenten, bestrooid met bieslookringetjes.