Aardappel-uienquiche met ansjovis
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Kook of stoom de aardappelen gaar. Snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
-
2
Beboter de taartvorm en bekleed met het deeg. Bak de bodem blind voor.
-
3
Haal uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en bestrooi de bodem met paneermeel. Beleg met laagjes aardappel en uiringen. Hou 50 g rode-uiringen apart voor de afwerking.
-
4
Klop de eieren los met de room, peper en zout. Giet over de aardappelen en uien. Verdeel de ansjovis erover en de resterende uiringen. Bak 30 minuten in de oven.
-
5
Ingrediënten voor
6 personen- bladerdeeg (kant-en-klaar)1 rol
- aardappel200 g
- witte ui100 g
- rode ui150 g
- eieren3
- room200 ml
- paneermeel2 el
- ansjovis (bokaal of blik)200 g
- peper en zout