Zomers stoofpotje van zeeduivel
bereiding
-
1
Snipper de sjalot en het knoflookteentje. Rooster de paprika, pel ze verwijder steel en zaadlijsten. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes. Snij de venkelknol in vier, verwijder de harde kern en snij de delen in plakjes. Snij de courgette en chorizo in dunne plakjes.
-
2
Fruit de sjalot en knoflook aan in de olijfolie. Voeg de venkel, paprika, chorizo en courgette toe en roerbak kort.
-
3
Blus met de sherry en schenk er de visfumet bij. Voeg de oregano en tijm toe en kruid met zout en cayennepeper. Laat aan de kook komen. Leg de vismoten in de fumet, laat weer aan de kook komen en draai dan het vuur zachter.
-
4
Laat 10 minuten zachtjes stoven, of tot de vis en de groenten gaar zijn. Kruid eventueel bij met zout en peper. Voeg als laatste de tomatenblokjes en de peterselie toe.
Voorbereiding