Gestoomde zeeduivel met sherrydressing
bereiding
-
1
Snij de zeeduivel in 4 gelijke stukken.
Snij het preiwit in reepjes.
Pel de knoflookteentjes en snij ze in fijne plakjes.
Schil en rasp de gemberwortel.
-
2
Doe de prei in een stoommandje. Leg er de vis op. Breng op smaak met peper en zout. Stoom in 10 tot 12 minuten gaar boven een bodempje water.
-
3
Boen de limoen goed schoon met heet water. Rasp een stukje van de schil heel fijn, pers het limoentje uit.
-
4
Verhit de olie in een pan. Fruit de plakjes look en de geraspte gember goudbruin in de hete olie. Blus met de sherry.
-
5
Verdeel de prei en de vis over voorverwarmde borden. Besprenkel de vis met het limoensap. Lepel bij elke portie wat hete saus. Werk af met een beetje geraspte limoenschil en serveer. Lekker met gestoomde aardappeltjes.
Voorbereiding