Recept

Gevulde paddenstoelen met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel voorgerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Borstel de paddenstoelen droog schoon. Haal de steeltjes eraf en snij die in kleine dobbelsteentjes. Hol de paddenstoelen lichtjes uit en leg ze op de bakplaat.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof er de knoflook met de steeltjes kort in aan. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  4. 4

    Hak de olijven grof. Rist de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn, hou enkele plukjes apart voor de afwerking. Vermeng de fijngehakte tijm en de olijven met de geitenkaas, de eidooier, de parmezaan en de aan gestoofde steeltjes van de paddenstoelen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Vul de paddenstoelen met het mengsel. Bestrooi met paneermeel en pijnboompitten, besprenkel met de rest van de olijfolie. Bak de paddenstoelen in ±20 minuten goudgeel in de oven. Werk af met een plukje tijm en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde paddenstoelen met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!