Aardappelspiesjes met scampi's, spek en geitenkaas
bereiding
-
1
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Halveer de plakjes ontbijtspek. Hak de tuinkruiden fijn.
-
2
Kook de aardappeltjes 5 minuten voor in licht gezouten water.
-
3
Roer de tuinkruiden door de geitenkaas en kruid met wat peper.
-
4
Kerf de rug van de scampi's (daar waar u het darmkanaal hebt verwijderd) in en vul met een beetje geitenkaas. Omwikkel met een plakje ontbijtspek.
-
5
Week 4 lange houten spiesjes in water en prik op elk spiesje afwisselend 4 aardappeltjes in 3 gevulde scampi's.
-
6
Bestrijk met wat olijfolie en bak de spiesjes op de barbecue of in de grillpan, 2 à 3 minuten aan elke kant. Serveer met een slaatje.
Voorbereiding