Lamskroon met geroosterde wortelen en muntsausje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
-
2
Schraap de worteltjes en halveer de grote exemplaren in de lengte. Blancheer ze 1 minuut in kokend water.
-
3
Mix de knoflook met de limoenrasp en 5 el olie. Kruid met peper en wat zout.
-
4
Kleur de lamskroon in een pan langs alle kanten aan in wat olie. Leg in een ovenschaal en smeer in met het knoflookmengsel. Leg nog een bosje tijm of rozemarijn en enkele klontjes boter in de schaal.
-
5
Meng de worteltjes in een kom met 2 el olijfolie, 1/2 kl zout en 1/4 kl peper. Leg ze bij het vlees en zet 20 minuten in de oven.
-
6
Hak de peterselie, de munt en het limoensap met een flinke scheut olijfolie. Kruid bij met wat zout en peper.
-
7
Serveer de puree bij het lamsvlees en de wortelen.