Recept

Lamskroon met baconkorst en aardappelspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele versie van het traditionele lamskroontje.

bereiding
  1. 1

    Kook de krieltjes met schil beetgaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Maak de bacontopping. Bak de sneetjes spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Hak de helft van de bacon fijn. Breek de andere helft in stukken en zet apart. Hak de pecannoten fijn. Meng de gehakte bacon met de pecannoten, tijm en rozemarijn. Voeg olijfolie toe.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rijg de krieltjes op metalen spiesjes en steek een takje rozemarijn op elk spiesje. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met grof zeezout. Wrijf de lamskroontjes eerst in met grof zeezout en peper. Leg bij de aardappelen in de ovenschaal en strooi er de bacontopping over. Zet 12 minuten in de oven.

  4. 4

    Dop de tuinbonen en roerbak ze met de peultjes en de spinazie in hete olie in een wokpan. Kruid met peper en zout, roer de rest van de baconstukjes erdoor.

  5. 5

    Laat het lamskroontje even rusten onder aluminiumfolie en snij het tussen de boutjes in stukken. Serveer met de aardappelspiesjes en de gewokte groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroon met baconkorst en aardappelspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!