Geroosterde zalm met venkelzaadjes en dille
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de citroenschil. Plet de venkelzaadjes samen met de sliertjes geraspte citroenschil, peper en zout.
-
2
Leg de zalm op de velkant in een ovenschaal. Kruid met het peper-zoutmengsel. Rooster 10 à 15 minuten in de oven; de vis mag binnenin nog wat rauw zijn. Laat afkoelen.
-
3
Pers een halve citroen. Meng de zure room met het sap, mierikswortel, een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Kook de kwarteleitjes 2 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eitjes.
-
5
Leg de zalm op een serveerschaal. Bestrooi royaal met de waterkers en dille. Halveer de eitjes en schik ze op het groen. Bedruppel met olijfolie. Serveer de mierikswortelsaus erbij.