Lammetjesbrood
bereiding
-
1
Zeef de bloem in een kom. Meng met de suiker, de gist en het zout. Doe er 1 ei bij, het water en de olie. Kneed tot een soepel deeg. Is het te droog, doe er dan wat water bij. Is het te nat, neem dan meer bloem.
-
2
Vorm een bol van het deeg, leg 'm in een kom en dek de kom af. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume verdubbeld is.
-
3
Vorm 15 stukjes deeg van elk 45 g elk, voor het lijfje. Verdeel de rest in 1 groter stuk (60 g) voor de kop, 2 stukjes (35 g) voor de poten en nog een stukje voor een staartje en een oor.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Bol het deeg op en vorm het lam op een bakplaat met bakpapier. Laat 10 minuten rusten.
-
5
Klop het resterende ei los en bestrijk er het brood mee. Druk er de oogjes in (peperkorrels of rozijnen). Bak 30 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.