Salade van fijngesneden spruitjes met kikkererwten en granaatappel
bereiding
-
1
Snij de harde uiteinden van de spruitjes. Spoel de spruitjes en snij ze in fijne reepjes. Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Haal de pitjes uit de granaatappel. Pel de rode ui en snij 'm in fijne ringen. Giet de kikkererwten af en spoel goed.
-
2
Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel geraspte schil hebt. Meng voor de dressing de citroenschil met het sap van de citroen, de honing en 3 eetlepels olijfolie.
-
3
Meng tot slot alle ingrediënten met de dressing.
Ingrediënten voor
4 personen- spruitje500 g
- rode ui1
- granaatappel1
- citroen (bio)1
- kikkererwten (bokaal)300 g
- pompoenpitten (en zonnebloempitten)3 el
- honing1 el
- olijfolie