Lamsgebraad met puree van selder en wortel
bereiding
-
1
Verwarm de oven op 175°C. Kruid het lamszadel met peper en een beetje zout. Meng de gehakte rozemarijn en de tijmblaadjes met 2 el olie en bestrijk het vlees ermee. Verhit 1 el olie in een ovenvaste pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Zet de pan in de oven en laat 20 minuten garen.
-
2
Maak de knolselder schoon. Schil de wortelen. Snij de groenten in stukken van 2 cm. Verhit de boter in een pan en fruit de groenten even aan. Overgiet met de groentebouillon en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
-
3
Haal het vlees uit de oven en laat het, afgedekt met aluminiumfolie, 15 minuten rusten. Giet de room bij de groenten en pureer. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Haal het vlees uit de oven en snij het in plakken. Serveer met de puree en werk af met een plukje rozemarijn.