Recept

Lamsgebraad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zondags gerechtje.

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in blokjes. Bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit ze glazig. Kruid met een snuifje kaneel. Doe er de kruidnagels bij en roerbak tot de aroma’s vrijkomen.

  3. 3

    Kruid de lamsbout met peper en zout, en leg ‘m bij in de pan met de kruiden. Braad het vlees rondom aan. Lepel de honing over het vlees.

  4. 4

    Spoel het zout van de aubergines. Doe ze bij het vlees. Voeg de tomaten en de abrikozen toe. Leng aan met 300 ml water. Dek af en laat 40 minuten sudderen.

  5. 5

    Laat de kikkererwten uitlekken. Doe ze bij het vlees. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen. Werk af met peterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsgebraad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!