Recept

Romige waterkerssoep met parmezaankrokantje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig soepje

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Hak de waterkers en de spinazie grof (hou enkele plukjes waterkers apart voor de afwerking). Snij de prei (met het groen) en de lente-ui in ringen.

  2. 2

    Stoof de groenten glazig in boter. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten koken.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de parmezaan in 4 hoopjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 5 tot 7 minuten in de oven.

  4. 4

    Mix de soep en roer er de room door (hou 2 eetlepels apart voor de afwerking). Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met wat waterkers en een druppeltje room. Serveer met een parmezaankrokantje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige waterkerssoep met parmezaankrokantje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!